07.06.2017

CZEKOLADOWE CIASTECZKA




składniki:

  • 250g miękkiego masła
  • 150g brązowego cukru
  • 100g cukru kryształu
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 360g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 100g czekolady gorzkiej
  • ok.20g kakao



Masło, cukier, cukier waniliowy i sól zmiksować na gładką masę. Dodawać po 1 jajku. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem, sodą i kakao. Dodać do masy maślanej. Czekoladę grubo posiekać, dodać do masy. Blachę wyłożyć papierem  i wyłożyć na niego uformowane ręcznie ciasteczka. Powciskać w uformowane ciasteczka kawałki czekolady.

Piec ok.15min. w 190 oC.
 



https://www.instagram.com/_._happy_cake_._/